slika1.jpg slika2.jpg
Novice
05/12/2018

 V Osnovni šoli Mengeš je Turistično društvo Mengeš, dne 28. 11. 2018 organiziralo delavnico za učence višjih razredov osnovne šole. V delavnici so se mladi nadobudni ustvarjalci naučili osnov za izdelavo adventnih venčkov in novoletno božičnih okraskov ... 

 
19/10/2018

 Na 48. srečanju gorenjskih turističnih delavcev v Kranju, dne 6. okt. 2018, kjer so podeljevali priznanja ...

 
15/08/2018

 Včasih smo postavljeni pred »hitre« izzive. Tako smo bili v Tudrističnem društvu Mengeš po Janezu Peru, seznajeni in naprošeni za pomoč pri organizaciji snemanja prispevka za oddajo avstrijske ORF

 

Dogodki

Novice

Obrezovanje sadnega drevja

- 30/03/2018

 Turistično društvo Mengeš je 22. Marca 2018, na vrtu družine Pavrič organiziralo prikaz obrezovanja sadnega drevja, ki ga je vodil Vanes Husič, strokovnjak iz Kluba Gaia. Prisotnim je najprej nazorno prikazal osnovno spomladansko rez jablan in hrušk. Posebno pozornost moramo posvetiti tudi poletni rezi, ki temelji predvsem na odstranjevanju bohotivk oziroma pokončnih poganjkov.

Pri ribezu moramo ohranjevati vitalnost grma. Stare veje izrezujemo čim bolj pri tleh. Veje rdečega ribeza lahko skrajšamo za eno tretjino dolžine, nikakor pa ne smemo krajšati vej črnega ribeza.

Sledili so še prikazi rezi malin, robide in trte. Ob koncu je vse prisotne opozoril na rez češpelj, sliv in češenj, ki naj bi se po dosedanjih izkušnjah opravila po obiranju. Izpostavil je tudi na nujnost prvega škropljenja sadnega drevja z bakrenimi pripravki, ko se temperatura dvigne nad 5°C.

                                                                                                                 Tekst in foto - Miha Požar