slika1.jpg slika2.jpg
Novice
28/02/2019

 Dobro jutro je oddaja na TV Slovenija, v kateri voditeljici Špela Močnik in Marija Merljak prestavljata različne kraje iz Slovenije, njihove znamenitosti, kulturo in še posebej avtohtono kulinariko. V petek, 22. februarja  2019  sta s snemalno ekipo obiskali Mengeš, poznano kot glasbeno mesto z izredno močno kulturno, športno in društveno dejavnostjo.

 
28/02/2019

 Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 30. januarja do 3. februarja 2019 potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejna 30. ALPE-ADRIA.

 

 
05/12/2018

 V Osnovni šoli Mengeš je Turistično društvo Mengeš, dne 28. 11. 2018 organiziralo delavnico za učence višjih razredov osnovne šole. V delavnici so se mladi nadobudni ustvarjalci naučili osnov za izdelavo adventnih venčkov in novoletno božičnih okraskov ... 

 

Dogodki

Novice

TURISTIČNO DRUŠTVO MENGEŠ - » VSI NA TRIM 2018 »

- 06/06/2018

 

 

Turistično društvo Mengeš je ob občinskem prazniku Občine Mengeš v nedeljo 3. junija 2018, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM », ki poteka že 36 let.

 Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo tudi za vzdrževanje vadbenih orodij in  urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naše trim steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo  zadovoljni uporabniki.

Povedati moram, da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr Fartku 553 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni.

Obiskovalci so prišli iz 30 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, ponavadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali pri Mengeški koči in poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času tudi posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

 Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas lahko tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko  predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice.

 VABLJENI  »  NA TRIM  2019 !  »

                                                                       Za Turistično društvo Mengeš:

                                                                                  Francka Trobec

 

 

 Na jugovshodnem strmem pobočju trim steze je pot zavarovana z novo varovalno ograjo. Na vseh vadbenih postajah trim steze so postavljene nove table z opisom posamezne vaje.