slika1.jpg slika2.jpg
Novice
28/02/2019

 Dobro jutro je oddaja na TV Slovenija, v kateri voditeljici Špela Močnik in Marija Merljak prestavljata različne kraje iz Slovenije, njihove znamenitosti, kulturo in še posebej avtohtono kulinariko. V petek, 22. februarja  2019  sta s snemalno ekipo obiskali Mengeš, poznano kot glasbeno mesto z izredno močno kulturno, športno in društveno dejavnostjo.

 
28/02/2019

 Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 30. januarja do 3. februarja 2019 potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejna 30. ALPE-ADRIA.

 

 
05/12/2018

 V Osnovni šoli Mengeš je Turistično društvo Mengeš, dne 28. 11. 2018 organiziralo delavnico za učence višjih razredov osnovne šole. V delavnici so se mladi nadobudni ustvarjalci naučili osnov za izdelavo adventnih venčkov in novoletno božičnih okraskov ... 

 

Dogodki

Novice

AVSTRIJSKA ORF SNEMALA PRISPEVEK ZA ODDAJO »DOBER DAN KOROŠKA« V MENGŠU

- 15/08/2018

  Včasih smo postavljeni pred »hitre« izzive. Tako smo bili v Tudrističnem društvu Mengeš po Janezu Peru, seznajeni in naprošeni za pomoč pri organizaciji snemanja prispevka za oddajo avstrijske ORF, ki jo v prevodu pokažejo pod naslovom »Dober dan Koroška« tudi na slovenski RTV. Tema je bila, kako v našem okolju pripravimo najbolj optimalen žar, oziroma pečenja mesa na žaru. Prostor smo si našli v prijetnem okolju Lovske koče v Mengšu.

Organizacija je hitro stekla s tem, da smo si pridobili odlične izdelke podjetja »Meso Kamnik« in seveda tudi opravo za našega žar  mojstra Marjana Urbanijo. Seveda pa brez dobrega domačega kruha, ki ga je spekla predsednica Zorka ni šlo, kot tudi odličnega štrudla in dobrot iz naših vrtov od bučk do paradižnika. Marjan nam je pokazal tudi pripravo »Antonove kranjske klobase« na žaru, ki je res odlična. Žal vsega ne bo videti na televiziji, pa vendar so bili člani avstrijske ekipe ( snemalec in ozvočevalec sta Avstrijska Slovenca in nam vsem dobro znani organizator Beljaškega sejma Gerhard Liepuscich) navdušeni nad našim pristopom, tako, da je še daleč v noč potekal z njimi razgovor in morda tudi možnost kakšne predstavitve v prihodnosti.

 

Tekst: Jože Vahtar                              Foto: Miha Požar