slika1.jpg slika2.jpg
Novice
05/06/2019

 Turistično društvo Mengeš je ob prazniku Občine Mengeš v nedeljo 2. Junija 2019, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM », ki poteka že 37 let.

 
31/05/2019

 Kljub spremenljivemu vremenu v aprilu in maju, nam je v društvu uspelo izpeljati vse načrtovane akcije.

 
30/04/2019

 Tradicija je , da se za prvomajske praznike v Mengšu postavi mogočen mlaj na star način. 

 

Dogodki

Novice

TURISTIČNI SEJEM ALPE-ADRIA

- 28/02/2019

  Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 30. januarja do 3. februarja 2019 potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejna 30. ALPE-ADRIA, na kateri so se srečali vsi glavni ponudniki turističnih storitev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke in celo iz Nepala. Opazna je bila pred vsem močna prisotnost Hrvaške na sejmu, ki jo hrvaški minister za turizem Gari Cappelli, ki se je tudi udeležil odprtja, pojasnjuje kot izraz spoštovanja do Slovencev, saj so to njihovi najštevilčnejši gostje. 

V ospredju sejma je bil predvsem zeleni aktivni turizem. Slovenska turistična organizacija na svojem razstavnem prostoru sodeluje s sedmimi evropskimi destinacijami odličnosti, ki še posebej izstopajo v poudarjanju trajnostnega razvoja turizma. Nagrado Jakob, ki se podeljuje za odličnosti in kakovost v turizmu, je letos prejel projekt Nepozabni dan v ribogojnici Fonda iz Portoroža.

Turistična zveza Slovenije je na sejem pripeljala več kot 160 lokalnih skupnosti in društev. Turistično društvo Mengeš se je obiskovalcem sejma predstavilo v petek 1. februarja 2019 s promocijskim materialom in kulinariko. Za prijetno razpoloženje obiskovalcev sta poskrbela člana ansambla Sejmarji Marjan Urbanija in Hervin Jakončič.

Tekst in foto Miha Požar