slika1.jpg slika2.jpg
Novice
28/02/2019

 Dobro jutro je oddaja na TV Slovenija, v kateri voditeljici Špela Močnik in Marija Merljak prestavljata različne kraje iz Slovenije, njihove znamenitosti, kulturo in še posebej avtohtono kulinariko. V petek, 22. februarja  2019  sta s snemalno ekipo obiskali Mengeš, poznano kot glasbeno mesto z izredno močno kulturno, športno in društveno dejavnostjo.

 
28/02/2019

 Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 30. januarja do 3. februarja 2019 potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejna 30. ALPE-ADRIA.

 

 
05/12/2018

 V Osnovni šoli Mengeš je Turistično društvo Mengeš, dne 28. 11. 2018 organiziralo delavnico za učence višjih razredov osnovne šole. V delavnici so se mladi nadobudni ustvarjalci naučili osnov za izdelavo adventnih venčkov in novoletno božičnih okraskov ... 

 

Dogodki

Novice

TURISTIČNI SEJEM ALPE-ADRIA

- 28/02/2019

  Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 30. januarja do 3. februarja 2019 potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejna 30. ALPE-ADRIA, na kateri so se srečali vsi glavni ponudniki turističnih storitev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke in celo iz Nepala. Opazna je bila pred vsem močna prisotnost Hrvaške na sejmu, ki jo hrvaški minister za turizem Gari Cappelli, ki se je tudi udeležil odprtja, pojasnjuje kot izraz spoštovanja do Slovencev, saj so to njihovi najštevilčnejši gostje. 

V ospredju sejma je bil predvsem zeleni aktivni turizem. Slovenska turistična organizacija na svojem razstavnem prostoru sodeluje s sedmimi evropskimi destinacijami odličnosti, ki še posebej izstopajo v poudarjanju trajnostnega razvoja turizma. Nagrado Jakob, ki se podeljuje za odličnosti in kakovost v turizmu, je letos prejel projekt Nepozabni dan v ribogojnici Fonda iz Portoroža.

Turistična zveza Slovenije je na sejem pripeljala več kot 160 lokalnih skupnosti in društev. Turistično društvo Mengeš se je obiskovalcem sejma predstavilo v petek 1. februarja 2019 s promocijskim materialom in kulinariko. Za prijetno razpoloženje obiskovalcev sta poskrbela člana ansambla Sejmarji Marjan Urbanija in Hervin Jakončič.

Tekst in foto Miha Požar