slika1.jpg slika2.jpg
Novice
16/06/2020

 

Turistično društvo Mengeš je ob prazniku Občine Mengeš v nedeljo 7. Junija 2020, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom »VSI NA TRIM», ki je že 38 let.

 
01/06/2020

 V soboto 30. maja je bila slovesnost pred spomenikom ob Kulturnem domu v Mengšu.

 
26/02/2020

 Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je bilo od 29.januarja do 12.februarja 2020 središče zelenega, aktivnega turizma, kampinga, karavaninga in gastronomije

 

Dogodki

Novice

Postavljanje mlaja v Mengšu.

- 30/04/2019

 

 

Tradicija je , da se za prvomajske praznike v Mengšu postavi mogočen mlaj na star način. S pomočjo pikov, laten in močnih rok. Tudi letos smo se gasilci lotile tega izziva.Mlaj je bil dolg 40 metrov. Česar smo se najbolj bali se je zgodilo. Na polovici dela , ko je bil mlaj z vrhom oddaljen od tal cca 25m, se je odlomil vrh. Hvala Bogu nihče ni bil poškodovan, saj delo opravljamo odgovorno. Ker poti nazaj ni bilo smo mlaj brez vrha postavili do konca. za postavitev mlaja smo potrebovali kar dobri dve uri in pol. Danes smo se lotili popravila na sodoben način. Avtodvigalo je izruvalo mlaj in deblo položilo na tla, dodali smo nov vrh, malo manjši in mlaj postavili na na njegovo mesto. Spreten operater je to opravil v treh minutah. Še pritrditev zastave, pogled proti nebu in prazniki se lahko pričenjajo.
Z manjšimi mlaji pa smo počastili slovesnost svete birme v Mengšu pred cerkvijo Sv. Mihaela.
Vsem lepe prvomajske praznike, birmancem pa obilo darov Svetega Duha.

Tekst in foto: Peter Jemec