slika1.jpg slika2.jpg
Novice
01/09/2019

 Turistično društvo Mengeš je že drugo leto zapored pripravilo otroško poletno delavnico na temo Mengeš – Spoznavanje domačega kraja.

 
29/07/2019

Tukaj bomo objavljali fotografije vašega cvetja, ki ga imate na balkonih, okenskih policah, vrtovih, … .

 
26/07/2019

 Z globokim spoštovanjem se danes na žalni slovesnosti poklanjamo spominu na našega preminulega Franceta, človeka, ki je svoje delo in ustvarjalnost namenil v veliki meri skupnosti v kateri je živel. 

 

Dogodki
11 Januar 2020 19:00 do 20:20

KITAJSKA - DOŽIVETJE DRUGAČNOSTI

Novice

TURISTIČNO DRUŠTVO MENGEŠ - » VSI NA TRIM 2019 »

- 05/06/2019

 Turistično društvo Mengeš je ob prazniku Občine Mengeš v nedeljo 2. Junija 2019, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM », ki poteka že 37 let.

 Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo zadovoljni uporabniki.

 Povedati moram. da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr'Fartku rekordnih 597 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

 Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni.

 Obiskovalci so prišli iz 33 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo  trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, ponavadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali pri Mengeški koči in poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr'Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

 Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas lahko tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice.

 VABLJENI  » NA TRIM 2020 ! »

                                                                                  Za Turistično društvo Mengeš:

                                                                                              Francka Trobec