slika1.jpg slika2.jpg
Novice
15/01/2020

 V soboto 11. 1. 2020 je Turistično društvo organiziralo predavanje Toneta Vahtarja, ki svoj čas v pokoju namenja intenzivnemu učenju pisanja in govoru enega najtežjih jezikov na svetu – kitajščine.

 
30/12/2019

 Upravni odbor Turističnega društva Mengeš je v sklopu Božično-novoletnega koncerta Mengeške godbe, 26.decembra 2019 podelil priznanja za lepo urejene hiše in okolico ter ohranjanje kulturne dediščine. 

 
01/09/2019

 Turistično društvo Mengeš je že drugo leto zapored pripravilo otroško poletno delavnico na temo Mengeš – Spoznavanje domačega kraja.

 

Dogodki
28 Januar 2020 17:31 do 19:00

Tradicionalna prireditev v spomin NOB

7 Februar 2020 19:00 do 20:20

Akademija ob SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

15 Februar 2020 19:00 do 21:20

36.POD MENGEŠKO MARELO

Novice

TURISTIČNO DRUŠTVO MENGEŠ - » VSI NA TRIM 2019 »

- 05/06/2019

 Turistično društvo Mengeš je ob prazniku Občine Mengeš v nedeljo 2. Junija 2019, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM », ki poteka že 37 let.

 Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo zadovoljni uporabniki.

 Povedati moram. da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr'Fartku rekordnih 597 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

 Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni.

 Obiskovalci so prišli iz 33 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo  trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, ponavadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali pri Mengeški koči in poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr'Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

 Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas lahko tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice.

 VABLJENI  » NA TRIM 2020 ! »

                                                                                  Za Turistično društvo Mengeš:

                                                                                              Francka Trobec