slika1.jpg slika2.jpg
Novice
01/06/2020

 V soboto 30. maja je bila slovesnost pred spomenikom ob Kulturnem domu v Mengšu.

 
26/02/2020

 Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je bilo od 29.januarja do 12.februarja 2020 središče zelenega, aktivnega turizma, kampinga, karavaninga in gastronomije

 
15/01/2020

 V soboto 11. 1. 2020 je Turistično društvo organiziralo predavanje Toneta Vahtarja, ki svoj čas v pokoju namenja intenzivnemu učenju pisanja in govoru enega najtežjih jezikov na svetu – kitajščine.

 

Dogodki

Novice

Otroška poletna delavnica TD Mengeš

- 01/09/2019

 Turistično društvo Mengeš je že drugo leto zapored pripravilo otroško poletno delavnico na temo Mengeš – Spoznavanje domačega kraja. Letos je potekala dva dni, in sicer v sredo, 24. julija, ko se jo je udeležilo 21 otrok in četrtek, 25. julija, ko jih je bilo 17, od tega nekaj na novo.

Turistično počitniško druženje je potekalo v prijetnem zavetju lovske koče v Mengšu, kjer ni manjkalo prijetnih prostočasnih športnih in kulturnih aktivnosti. Ker je Mengeš glasbeno mesto, smo ustvarjali tudi preproste glasbene inštrumente. Prvi dan se nam je predstavila lovska družina Mengeš. Povedali so nam nekaj o delovanju in lovskih dejavnostih ter zadolžitvah, razkazali prostore, lovske pripomočke, s katerimi kličejo in privabljajo živali, otroci so se povzpeli na lovsko opazovalnico ter videli solnice in izvedeli, zakaj so pomembne. Lovci so nam veliko povedali o živalih, njihovih navadah in posebnostih ter odgovorili na številna vprašanja radovednih otrok. Drugi dan smo poleg iger in ustvarjalnih delavnic spoznavali okolico lovske koče, izvedeli, kako je nastalo mengeško Pristavsko jezero, da je bila tam nekoč opekarna, kjer so kopali glino. Opazovali smo živali v in ob jezeru ter si naredili prijeten sprehod. Za lačne želodčke sta s sadjem, slastnimi palačinkami in domačim šmornom poskrbeli Zorka in Cirila, delavnice pa sva vodili Maja in Eli Keržič.

Hvala lovski družini Mengeš za gostoljubje in predstavitev lovskih dejavnosti ter vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi delavnice. Se vidimo spet drugo leto!

Besedilo: M. K.     Foto: Miha Požar