Novice

31. SEJEM ALPE-ADRIA

 

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je bilo od 29.januarja do 12.februarja 2020 središče zelenega, aktivnega turizma, kampinga, karavaninga in gastronomije. Na tej osrednji turistični sejemski prireditvi v Sloveniji se je predstavilo preko 500 ponudnikov iz Slovenije in tujine. Slovenija postaja v svetu vse bolj prepoznavna kot destinacija z neokrnjeno naravo in lokalno pripravljenih jedi, začinjenih s tradicionalnim pečatom in domiselnimi zgodbami. Turistične zveze in društva so doživeto s petjem, glasbo in plesom predstavljali aktivnosti, poslanstvo in dediščino svojega območja. Sejem je vsekakor idealna priložnost za navezavo medsebojnih stikov, mreženje in sklepanje novih poslov. Na pomembnost povezovanja v turizmu je ob odprtju sejma še posebej opozoril minister za gospodarstvo Zdenko Počivalšek.

Letošnjo nagrado za kakovost in odličnost v turizmu, ki jo podeljuje Turistična zveza Slovenije je tokrat pripadala Gradovom Posavja za inovativni turistični projekt, s katerim so povezali vse gradove v regiji. Taka povezanost je za slovenske razmere izjemna, saj se žal vse prepogosto dogaja, da so akterji, ki bi lahko prispevali svoj delež k boljši turistični ponudbi kraja, preveč zaverovani v lastno samozadostnost.

Turistično društvo Mengeš se je pod okriljem Gorenjske turistične zveze in Turistične zveze Slovenije obiskovalcem sejma predstavilo v petek, 31.januarja s promocijskim materialom in kulinariko. Člana ansambla Sejmarji - Marjan in Hervin – sta poskrbela za prijetno vzdušje številnih obiskovalcev naše stojnice med katerimi naj omenim sekretarki Turistične zveze Slovenije Karmen Burgar, Gorenjske turistične zveze Mirjam Pavlič, predstavnika Občine Mengeš Boga Ropotarja in Marka Kocjana. Kljub utrujenosti po preživetem dnevu na sejmu smo prizorišče zapuščali s prijetnimi občutki in zadovoljstvom z mislijo, da smo svoj kraj dostojno predstavili širši javnosti ….. in bili opaženi!

 

                                                                                 Tekst in foto: Miha Požar