Novice

V SPOMIN NA FRANCETA BLEJCA

 Spoštovani svojci, sorodniki, spoštovani prijatelji in vsi zbrani

Z globokim spoštovanjem se danes na žalni slovesnosti poklanjamo spominu na našega preminulega Franceta, človeka, ki je svoje delo in ustvarjalnost namenil v veliki meri skupnosti v kateri je živel. Žal se na naši zemeljski poti srečujemo tudi s časom, ko kratko malo ne moremo razumeti, zakaj mora biti naša življenjska knjiga popisana s tako žalostnimi stranmi.

Pokojni France je poleg nešteto zadolžitev, ki jih je v svojem izjemno ustvarjalnem in plodovitem delu življenjem opravljal, bil tudi zvesti član našega društva – Turističnega društva Mengeš. Skupaj z nami se je veselil ob uspešno izpeljanih nalogah. Radi smo ga imeli, ga spoštovali, kakor je tudi on nas. Bil nam je zgled kot neizmerno dober človek, svetel zgled v vseh ozirih. Dal nam je čutiti, da je prostovoljno delo v skupnosti zelo pomembno, da nas bogati in daje moč v težkih časih.

Vse kar delate, delajte z veseljem je bil njegov moto. Z veseljem se je odzval vsem našim vabilom in prošnjam. Še posebno rada se spominjam, ko je s svojimi pritrkovalci, na katere je bil zelo ponosen, s čudovitim zvenenjem oz. pritrkavanjem pozdravil skupino turistov na obisku v Mengšu. Z njegovo pomočjo smo obnovili stojnice našega društva. Še bi lahko naštevala dobra dela, ki nam jih je namenil.

Danes ti ob bolečem slovesu v imenu Turističnega društva Mengeš in v svojem imenu izrekam zahvalo za ves tvoj trud, za tvojo ljubezen, s katero si se trudil za dobro. Tvoj prijazen in dobrodušen značaj bomo kot dragocen zaklad ohranili v naši srci. Danes je čas, da se ti mi vsi v veliki hvaležnosti in spoštovanjem globoko priklonimo.

Dragi France!

Naj te na poslednji poti spremlja tvoja velika ljubezen, ki nas je posebej družila – nageljni rdeči, rdeči kot kri

Spoštovana, družina Blejc, spoštovani sorodniki. Dovolite mi, da vam v težkih trenutkih žalosti, izrečem iskreno in globoko sožalje.

Mengeš, 22. 7. 2019                                                                                     Turistično društvo Mengeš

 

                                                                                                                                             Zorka Požar