Novice

PODELITEV PRIZNANJ TURISTIČNEGA DRUŠTVA MENGEŠ

 

 

 

 Upravni odbor Turističnega društva Mengeš je v sklopu Božično-novoletnega koncerta Mengeške godbe, 26.decembra 2019 podelil priznanja za lepo urejene hiše in okolico ter ohranjanje kulturne dediščine. Priznanja za leto 2019 sta na odru Kulturnega doma Mengeš podelila predsednica TD Zorka Požar in podpredsednik Franc Zabret sledečim prejemnikom:

 

 

 

 

Nada in Slavko Pišek iz Mengša, stanovanjska hiša je minimalno a estetsko zelo lepo ocvetličena. Izraz- manj je več- je v tem primeru povsem na mestu. Tudi sama okolica hiše z okrasnim vrtom in zelenico je vzorno urejena. Navdušuje predvsem domiselna zasaditev okrasnih grmovnic in dreves

 

  

 

 

 

 

Družini Osolin in Stele iz Mengša, poleg ocvetličenja hiš in urejenosti vrta z okolico vzorno skrbita tudi za Marijino znamenje , ki stoji nasproti njihovi domačij, da je vedno skozi celo leto lepo urejeno in ocvetličeno. Za vso skrb pri ohranjanju kulturne-sakralne dediščine jima Turistično društvo Mengeš v zahvalo izroča priznanje.

 

 

 

 

 

Metka Lunka in Damjan Podboršek iz Loke pri Mengšu prejmeta priznanje za elegantno ocvetličenje stanovanjske hiše in lepo urejeno okolico. Še posebej je potrebno izpostaviti barvno usklajenost okenskih rož z zasaditvijo grmovnic in rož na okrasnem vrtu.

 

 

 

 

 

 

 

Družina Štruklec iz Mengša prejme priznanje za zelo pestro in bogato ocvetličenje hiše in lepo zasaditev vrta z rožami grmovnicami in vzpenjavkami.

 

 

 

 

Finimat d.o.o Mengeš za ocvetličenje oken na njihovih poslovnih prostorih. Lepe in usklajene kombinacije že vrsto let pritegnejo marsikateri  pogled domačih kakor tudi tujih obiskovalcev Špas teatra in uporabnikov bližnjega parkirišča.

Predsednica TD Mengeš Zorka Požar se je po podelitvi priznanj zahvalila vsem nagrajencem in tudi vsem Mengšanom, Ločanom, Topolcem in Dobenčanom za ves trud in prizadevanje, ki ga posamezniki ali društva vlagajo kot prispevek k lepši podobi  celotne Občine Mengeš.

»V tem času praznujemo tudi praznik, Dan samostojnosti in enotnosti. Ta praznik, kot tudi druge vzemimo resno, ker praznik ni samo dela prost dan, je namreč dan, na katerega se pripravljamo, ga praznujemo in se ga veselimo. Biti samostojni pomeni, da moramo najprej verjeti vase, zaupati vase, spoštovati sami sebe in našo zgodovino.« S to mislijo je zaključila svoj zagovor in na koncu vsem skupaj zaželela SREČNO  v letu 2020.

 

 

Tekst in foto: Miha Požar