Novice

VSI NA TRIM

 

Turistično društvo Mengeš je ob prazniku Občine Mengeš v nedeljo 7. Junija 2020, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM » , ki poteka že 38 let.

 Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo zadovoljni uporabniki.

 Povedati moram, da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr' Fartku rekordnih 570 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

 Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni. Predlagajo pa namestitev še kakšnega novega orodja za odrasle, dobrodošlo bi bilo tudi kakšno zanimivo orodje – igralo, mogoče tobogan za najmlajše otroke.

 Obiskovalci so prišli iz 32 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, po navadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali na Mengeški koči in poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr' Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni, ki je odprta ob sredah popoldne. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice. Prirejamo tudi delavnice za otroke. Jeseni bo naše društvo praznovalo » 60. OBLETNICO DELOVANJA .«

 VABLJENI » NA TRIM 2021«!

                                                                               Za Turistično društvo Mengeš:

                                                                               Francka Trobec, foto Miha Požar