Novice

39. prireditev "VSI NA TRIM"

Turistično društvo Mengeš je v nedeljo, 13. junija 2021, med 8. in 12. uro organiziralo akcijo z naslovom » VSI NA TRIM » , ki poteka že 39.leto.

Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo zadovoljni uporabniki.

Povedati moram, da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr Fartku rekordnih 446 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali tudi trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni. Motijo pa jih živalski iztrebki na stezi, zato prosimo lastnike »svojih ljubljenčkov«, naj počistijo za njimi. Na trimu pa se je pojavilo večje število mladih kolesarjev, ki dirkajo po stezi in ogrožajo obiskovalce. O obeh dogodkih smo obvesti Občino Mengeš. Povedali so nam, da imajo opozorilne table in table o prepovedi vožnje po trim stezi že pripravljene in jih bodo v najkrajše možnem času tudi namestili.

Obiskovalci so prišli iz 37 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, po navadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali na Mengeški koči in se poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati, okrepčati in v tem času posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr Fartku, kjer imajo tudi igrala za otroke.

Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas tudi odžejali in posladkali. Razdelili smo prospekte, najbolj zanimiv je najnovejši prospekt »Trim steza na Gobavici« z zelo podrobnimi podatki. Seveda tudi razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni, ki bo kmalu spet odprta ob sredah popoldne. Kmalu bomo zopet organizirali celodnevne in poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice. Imeli bomo tudi delavnice za otroke.

Ker lani nismo uspeli organizirati praznovanja » 60. obletnice delovanja našega društva«, upamo, da bomo lahko to storili letos.

VABLJENJI NA »40. TRIM LETA 2022«

Za Turistično društvo Mengeš: Francka Trobec