Novice

Umrl je naš dolgoletni aktivni, častni član PETER KRUŠNIK

Globoko nas je presunila žalostna novica, da našega Petra Krušnika, častnega občana Občine Mengeš in častnega člana našega Turističnega društva Mengeš ni več med nami. Ob spominu na pokojnega Petra doživljamo trenutke, ko si želimo, da bi iz nas vrelo nešteto misli in besed, ko bi radi povedali ogromno spominov, vtisov in kako se je vtisnil v naše življenje vsem nam, ki smo imeli čast in priložnost biti z njim, ostajamo brez besed zaviti v žalost.

 

Pokojni Peter je poleg mnogih aktivnosti, ki jih je predano opravljal, bil tudi zvesti in aktivni član Turističnega društva Mengeš. Več desetletij se je skupaj z nami veselil ob uspešno izpeljanih nalogah. Z njegovo pomočjo in znanjem, ki ga je prenašal na sodelavce, smo pripravili več razstav ob raznih obletnicah mengeških društev ter ustvarili nešteto scen na prireditvah v Kulturnem domu in na sejmih. Uveljavil se je tudi na področju kulturne dediščine-miniature arhitekta Jožeta Plečnika.

Spoštovali smo njegovo predanost delu, umirjenost v konfliktnih situacijah, izrednemu čutu za strpen dialog na kulturni ravni in poštenost. Veliko pozitivne energije je trosil med nas in se nesebično razdajal. A tega ni razumel kot dolžnost ali obveznost, ampak je bil preprosto tak človek – PLEMENIT z veliko začetnico.

Dragi Peter! V imenu Turističnega društva Mengeš in v svojem imenu se ti iz srca zahvaljujemo za vsa dobra dela, ki si jih opravil za našo skupnost. S hvaležnostjo in spoštovanjem se ti vsi skupaj globoko priklonimo.

Spoštovana družina Krušnik, spoštovani sorodniki

Ob teh težkih trenutkih žalosti vam izrekam iskreno in globoko sožalje.

Mengeš 17.2.2022                                                                                          Predsednica TD Mengeš

                                                                                                                            Zorka Požar